Antigen hurtigtest /
rapid antigen test (RAT)

Om vår antigen hurtigtest

Salubritas AS er offentlig godkjent for å tilby hurtigtest (antigentest) for koronasertifikat. Vi tilbyr gratis hurtigtest godkjent av norske og europeiske helsemyndigheter for de som ønsker det til bruk for koronasertifikat. Testen er gratis for deg, finansiert av staten gjennom HELFO.

Ta med gyldig ID med bilde (førerkort, pass eller nasjonalt ID-kort).

Informasjonen blir lastet opp til sentrale myndigheter slik at du kan finne testresultatet og ditt oppdaterte koronasertifikat på helsenorge.no innen 1 time etter selve tasten ble tatt. Du kan selv skrive ut ditt sertifikat på helsenorge.no. Ved behov kan du også be vårt testpersonell om et skriftlig og signert testsertifikat. Dette kan hentes på teststasjonen etter avtale og er kostnadsfritt.

Testen vi bruker er en antigen hurtigtest, produsert av SD Biosensor med navnet Standard Q COVID-19 Ag (Nasal). Den er 97% sensitiv og tilnærmet 100% spesifikk for smitteførende covid-19-sykdom.

Et negativt svar gir  koronasertifikat som kan brukes ved arrangement og innenlandsreiser i tillegg til EU til mange land i EU/EØS. Vi tester IKKE personer med symptomer eller som er i karantene. De bes ta kontakt med sin kommunes teststasjon for PCR-test.

Til bruk ved arrangement gir negativ test “grønt sertifikat” i 24 timer.

Dersom du ønsker å bruke testen til å reise bruker du kontrollsiden for EU/EØS med mer detaljert informasjon om testtype og tidspunktet den ble tatt. Denne informasjonen er tilgjengelig i opp til 7 dager, men de fleste europeiske land godtar bare test som er tatt 48 eller 72 timer før ankomst. Noen land godtar bare PCR-test. Det tilbyr vi ikke.

Du har selv ansvar for å sette deg inn i din destinasjons regler. Dette kan du finne mer om på reopen.europa.eu eller på appen “Re-open EU” tilgjenglig for Android og iOS.

Les også mer på helsenorge.no/koronasertifikat